PetNet - свързва всички, които обичат домашните любимциОпасно ли е да забременее преди да е навъшила 2 годинки?


Здавейте! Имам женско Йорки, в момента е разгонена и много искам да си имаме малки Йоркита вкъщи..
Въпросите ми към вас са следните...кои са подходящите дни за зачеване? Трябва ли мъжкото йорки да е по малко на размери от нея? Опасно ли е за майката ако не е навъшила 2 годинки, в моя случай Аби ще навърши 2 през октомври. Благодаря ви за отделеното време! :)

Здравейте,
най-подходящия период за да забременее едно куче е условно между 9 и 13 ден от началото на цикъла. В този момент женското куче допуска мъжкото. По-точна диагностика може да се направи ако се изследва хормона прогестерен или се направи вагинална цитология
Поздрави
д-р Надя Златева
Здравейте,

Накратко казано - на тази възраст не би трабвало да има проблем да се заплоди животното. Всичко зависи от нейното телесно развитие, но 2 годишна възраст е долната разумна граница за заплождане. Колкото до подходящия период за това - той започва от 7-8-9-ти ден от началото на разгонването, тъй като до тогава женското куче не допуска копулация. В периода от сега до тогава е добре женското и избраното мъжко животно да са възможно по-често заедно. За отбелязване е, че е по-добре кучката да се води да се вижда с избрания вече жених на негов терен, а не обратното.
За повече информация съм на разположение.

д-р Несторов
Здравейте,весело посрещане на новата година, много здраве и късмет!
Имам женско Йорки на 1г. и 1м. , тежи 2кг. и досега се е разгонвала един път. Преди една седмица ми казаха , че прави лъжлива бременност. Посъветваха ме при следващото разгонване да я пусна на всяка цена за разплод или да я кастрирам. /защото, ако не го направя тогава имало опасност от развиване на рак на млечните жлези и други здравословни проблеми./ Аз не искам да я кастрирам, но се притеснявам от този съвет, дали не е много малка за разплод /мислех да я пусна за разплод поне като навърши 2 г. /.
Много съм притеснена и объркана, защото ако не я пусна и наистина развие нещо или ако я пусна и това доведе да други последици?
Какво бихте ме посъветвали?
Според мен няма проблеми
Здравейте имам йорки момиче на 10 месеца изглежда, че е разгонена това ни е за пръв път,какво се прави и кога трябва да я кастрираме или сме закъснели ?