PetNet - свързва всички, които обичат домашните любимциКАК ДА СТАНЕМ ВОДАЧ НА ГЛУТНИЦАТА


Още с раждането на малките кученца, майката започва тяхното обучение. Кара ги да чакат за храна, контролира игрите им и на какво разстояние се отдалечават. Когато говорим за обучение, възрастните кучета имат нужа от същите правила, граници и ограничения от вас – водачите на глутницата. Един истински водач на глутница не излъчва енергия на емоционалност и нервност, за това не го правете и вие. В природата, водачът използва спокойно налагаща енергия, за да повлияе как кучето взаимодейства със средата. Той налага законите си по тих и спокоен начин, също както майката завръща малкото кученце, захапвайки го за кожата на тила, ако тръгне да бяга от бърлогата.

Собствеността на територията е много важен момент. В природата, кучетата „заграбват“ територия като първо се налагат по спокоен и уверен начин и след това комуникират, че това е тяхна територия с ясни сигнали: чрез езика на тялото и контакта с очи. Куче, което разбира, че вие, като водач на глутницата, сте собственик на територията, уважава наложената от вас власт по време на обучение.

Изчакването е друг начин, чрез който водачите налагат своята власт. Малките кученца чакат, за да получат храна, а възрастните чакат докато водачът не реши да тръгнат. Изчакването е вид психологическа работа за кучето. Опитомяванто означава кучето да не се налага да ловува, за да яде, но все пак то трябва да се потруди за храната си! Наложете своята позиция на водач като накарате кучето си да работи. Изведете го на разходка преди да му дадете храна. Точно както не галите кучето си докато не е в покорно състояние, по същия начин не му давайте храна, ако не е покорно и спокойно.

Истинския тест за един водач е да познава глутницата си. Всеки водач трябва да познава глутницата си и какво задоволява нуждите и. Това създава баланс. Ако имате този баланс, можете да определите плана за обучение, да стартирате и да следвате намеренията си и така да засилите и задълбочите връзката си кучето си. Това е уважение от една страна към кучето, от друга стана към самите вас.

И накрая ето какво отличава истинските водачи: те са искрени; те са истински; те приемат; те са в течение; те са там; те уважават; те са постигнали баланс; те познават глутница си.

Точно така в природата водачите поставят правила, граници и ограничения на глутницата и по този начин поддържа в добро състояние на духа нейните членове.

Източник:

Read more: http://www.cesarsway.com/tips/basics/rules-boundaries-and-limitations#ixzz2nTVtzAqw - See more at: http://petnet.bg/forum/topic/kak-da-stanem-voda-ch-na-glutnicata1/#sthash.brmGLEjE.dpuf

Няма мнения или коментари.