PetNet - свързва всички, които обичат домашните любимциИзрастване на постоянни зъби при Мини Йоркширски (Йорки) териер


На 5-ти месец на нашето пале започнаха да му израстват постоянните зъби и млечните им пречиха. Трябва ли да бъдат извадени насила или да изчакаме сами да паднат

По-добре е да се извадят защото пречат за правилното израстване на постоянните зъби. Изчакването не винаги решава проблема защото млечните зъби понякога не падат , особено при дребните породи. Много тясното пространство между двата зъба води до натрупване на остатъци от храна , намножаване на бактерии , отлагане на зъбен камък , възпаление на венците , пародонтоза , разклащане на зъбите и предсрочно падане . В този ред се развиват проблемите в годините , разбира се , ако не се вземат мерки .
Благодаря за компетентния отговор. Миналата седмица успешно му извадихме последния млечен и то кучешки зъб, който беше израснал точно до постоянния. Много го болеше, но ветеринарния доктор каза че е по-добре така, ако се клати леко отколкото да му се маха с упойка, защото понякога упойката при йоркитата била дори фатална:(
И ние имаме проблем.Йоркито ми стана на 1г. и се чеше ужасно.Обиколихме почти всички доктори в София.Не ни помогнаха.Купувахме диетични храни,специални шампоани-НИЩО.Помогнете ми ако можете.
Здравейте!!! имам 2 бр. Mini Yorki та към проблема с зъбките на Yorkito те сменят млечните зъби от 4месец до 7-8 месец осигурете му играчки като въжета и др. за да не ви прави бели във вкъщи. като навърши 8 месеца и са останали още от млечните зъбки педполагам кучешките няма да може да ги избута -нещо като дефект им е ще го отведете при лекаря си и ще ги извадят . Ваденето става под упойка и няма страшни стига да се прецени според теглото му аз съм го правил и съм минал по този път дори използвам този момент да му сложат и чипа докато е под упойка.ако искаш мога да дам кординати на доктор в София и да отговоря на др. въпроси свързани с тази порода.
Здравейте, моето йорки е вече на 7 месеца и са му паднали само 6 зъбчета, водих го на ветеринар и казаха, че трябва да му ги извадят с упойка. Да изчакам ли още малко или няма слисъл?
Обикновено няма проблем да се изчака 8-10 мес. , и ако не се клатят млечните се махат под упойка, която не е проблем при правилна преценка на доктора и при здраво кученце ( винаги има процент независимо от породата който са склонни към усложнения при упойки и други неща и не винаги могат да се избегнат, но може човек да е подготвен за тях)
Здравейте! Имам женско мини йорки и е на 6 години. Вече трябва да си е сменила млечните зъбки, нали? Сега забелязах, че й е останало само 1 зъбче! Чудех се дали е нормално, или трябва да са консултирам с ветеринар. Имах подузрения,че може да си сменя зъбките, но се поразрових в интернети разбрах, че ги сменят преди да навършат 1 година и се притесних,че има 1 зъбче. Какво да направя?